Sinds juli 2018 staat er ook in Zwolle een goed gevulde Pakje Kunst®-automaat en ik doe mee! Voorjaar 2021 is de automaat verhuisd naar Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjesop én ben ik gestart als een van de regiobeheerders van Pakje Kunst® Zwolle.

Pakje Kunst® is een initiatief waarbij kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio door de verkoop van unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten uit oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Zo krijgt de koper voor 2x2€ toegang tot het kunstaanbod in de regio. Automaten kunnen geplaatst worden in boekhandels, theaters, musea, et cetera.

​Je trekt een Pakje Kunst® uit nieuwsgierigheid, als cadeau, als een extraatje bij een bos bloemen of fles wijn, als verzamelobject ... noem maar op, vul maar aan.

​​Pakje Kunst® is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg en geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. 

In december 2016 werden de eerste drie automaten in Tilburg in gebruik genomen. Ondertussen is dit aantal gegroeid naar 45 automaten verspreid over 34 steden in Nederland en doen er meer dan 1000 kunstenaars mee. 

www.pakjekunst.com 

www.facebook.com/pakjekunstzwolle

www.instagram.com/pakjekunstzwolle