Workshop 'druktechniek op steen' 

Voor deze workshop wordt voor het maken van de drukplaat het materiaal depron gebruikt. 

Depron is styropor in plaatvorm en gemakkelijk te bewerken met eenvoudige puntige gereedschappen zoals potlood en prikpen. Ook is het mogelijk delen weg te snijden met een mesje.

Omdat het relatief zacht materiaal is kunnen ook mensen met weinig kracht in de handen én kleine kinderen snel resultaat behalen. Het is dan ook een mooi en veilig alternatief voor het minder makkelijk te bewerken linoleum.

De gemaakte drukplaat kan  afgedrukt worden op papier, maar zeker ook op andere ondergronden zoals  schilderdoek, canvasboard, stof, hout en dus steen. Uiteraard bepaalt de keuze van de ondergrond het gebruik van een andersoortige inkt c.q. verf.

Deprondruk is een niet-alledaagse druktechniek en net als linoleumsnede een hoogdruktechniek. De afdruk met depron doet dan ook denken aan linoleumsnede.

Ervaring is niet nodig. Deprondruk is een toegankelijke techniek. 

Workshop 'druktechniek op steen' datum in overleg, aanvangstijd 13.15 uur, workshopduur 3 uur, maximaal 3 deelnemers, eur 45 per persoon (bij deelname van 2 of 3 personen), incl. materiaal en koffie/thee

locatie atelier Voermankoepel - Geldersedijk 1a - Hattem

Voor meer informatie of aanmelding, stuur je een bericht via deze site of eventueel via mijn Facebook-account. Bij aanmelding aangeven dat het gaat om de workshop ‘druktechniek op steen’.

Tot ziens in hanzestad Hattem!

 

www.facebook.com/inge.inthout

 

zie het bijzondere in het alledaagse