Workshop 'monoprinten' (deel 1 - basis)

Monoprinten is een druktechniek waarbij op een gladde, niet-absorberende ondergrond een afbeelding met, in dit geval, waterverdunbare olieverf wordt gemaakt waarna de nog natte schildering op papier wordt afgedrukt. Anders dan bij andere druktechnieken kan met monoprint slechts één afdruk gemaakt worden.

Het niet rechtstreeks op het papier werken maakt dat de uiteindelijke afbeelding qua lijnvoering minder getekend overkomt. Het afdrukken zorgt voor een zachtere lijn.

Doordat de afbeelding spiegelbeeldig wordt kan dit eveneens een reden zijn om een monoprint te maken. De afbeelding verliest namelijk het handschrift van de maker en toont een spontanere afbeelding.

Tevens zorgt deze druktechniek voor een verrassingselement. De maker zal de controle los moeten laten en het uiteindelijke resultaat over moeten laten aan de samenwerking tussen verf en papier.

Ervaring is niet nodig. Monoprinten is een zeer toegankelijke druktechniek en dus voor alle leeftijden.

Workshop 'monoprinten' (deel 1 - basis) elk laatste weekend van de maand, aanvangstijd zaterdag en zondag 10.30 u en 14.00 u (andere dag en aanvangstijd behoort tot de mogelijkheden), workshopduur 90 minuten, maximaal 4 deelnemers, eur 25 per persoon (bij deelname van 2 of meer personen), incl. materiaal en koffie/thee

locatie atelier Voermankoepel - Geldersedijk 1a - Hattem

Voor meer informatie of aanmelding, stuur je een bericht via deze site of eventueel via mijn Facebook-account. Bij aanmelding aangeven dat het gaat om de workshop ‘monoprinten deel 1’.

Tot ziens in hanzestad Hattem!

 

www.facebook.com/inge.inthout

 

zie het bijzondere in het alledaagse